NASA підтвердила заявку українського ВНЗ на проведення NASA Space Apps Challenge
Березень 4, 2016
0
NASA підтвердила заявку Кіровоградської льотної академії НАУ на проведення 22-24 квітня NASA Space Apps Challenge. Академія стане першим українським ВНЗ, що проведе цей конкурс.

Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету першою з вищих навчальних закладів України приєдналась до Міжнародного конкурсу з програмування (хакатону) NASA Space Apps Challenge, який проводиться щорічно з 2012 року під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (США).

Минулого року конкурс проходив на 133 локаціях у 60 країнах світу. В ньому взяли участь більше ніж 14000 розробників, що подали понад 900 проектів.
У 2016 році активна фаза конкурсу відбуватиметься 22-24 квітня у формі 48-годинного хакатону.

Координуватиме процес заступник директора інституту аеронавігації Кіровоградської льотної академії НАУ з питань розвитку к.т.н.Ізвалов Олексій Володимирович, який і займався оформленням та подачею заявки.

У коментарі для «Студвею» науковець пояснює: «Великим плюсом витупило те, що наша академія вже провела успішно Global Game Jam – найбільший міжнародний хакатон зі створення комп’ютерних ігор. Проведення NASA Space Apps Challenge координуватиму я, але взагалі організація буде забезпечуватись всіма службами академії, як і проведення Джему. І інші організації, які входять до нашого ІТ-Альянсу, будуть допомагати».

Завдання будуть оголошені 22 березня, за місяць до хакатону. Тоді ж вікриється і офіційна реєстрація.

Зараз відома тематика завдань. Це:

  • Аеронавтика
  • Космічна станція
  • Сонячна система та поза нею
  • Подорож на Марс
  • Технологія
  • Земля

Необхідно пройти попередню реєстрацію, заповнивши форму. Слідкуйте за оновленнями на сторінці події у Facebook.

Напишіть відгук